Wij houden van win-winsituaties, dat is ook niet verwonderlijk gezien de naam van onze site. Ook APSolar: uw zonnepanelen specialist van het noorden houdt van deze situaties en zet zich hier ook actief voor in. Het is namelijk mogelijk om zeer veel voordelen te hebben van zonnepanelen op je dak. We nemen in deze blog het een en ander met je door als het gaat over het gebruik van zonnepanelen en het nut dat deze dingen voor je hebben. Lees snel met ons mee en laat je informeren.

Lagere energierekeningen

Zonnepanelen kunnen genoeg energie produceren om minstens de helft van de elektriciteitsbehoefte van je huishouden te dekken. Om de efficiƫntie te maximaliseren, voer je een energie-audit van je huis uit om te zien of je betere isolatie nodig hebt of dat er lekken zijn rond deuren en ramen.

Je hoeft zich geen zorgen te maken over prijsstijgingen

Nutsbedrijven hebben de luxe dat ze hun prijzen kunnen verhogen zonder zich te hoeven verantwoorden. Uiteindelijk heeft iedereen elektriciteit nodig in zijn huis en bedrijf, dus ongeacht stijgende kosten van levensonderhoud en stagnerende inkomens, gaan mensen mee met de stroom omdat ze geen andere optie hebben. Maar met zonnepanelen heb je wel een andere optie; een veel betere.

Technologie toevoegen zonder energieverbruik te verhogen

Als er vier mensen in je huishouden zijn en iedereen gebruikt een andere computer, televisietoestel, videogameconsole, smart home assistent, geautomatiseerde verlichting, enz… krijgt iedereen de kans met zonnepanelen om zijn eigen ding te doen zonder zich zorgen te maken dat de energierekening torenhoog zal worden.

Verhoogde waarde van je huis

Wanneer jij zonnepanelen laat installeren, dan zul je gemakkelijk de waarde van je woning kunnen laten stijgen. En dat is weer erg goed wanneer je na een aantal jaren besluit om naar een andere woning te verhuizen. Dan verkoop je de woning dus voor een betere prijs in vele gevallen. 

Meer mogelijkheden om te besparen

Door je maandelijkse energierekening regelmatig te verlagen en de winst te verhogen als je je huis verkoopt, dan kun je dat geld gebruiken voor een noodfonds, voor een droomvakantie of voor andere thuisprojecten die je op een laag pitje hebt gezet.

Verminder je CO2-voetafdruk

Traditionele elektriciteit is afhankelijk van kolen en fossiele brandstoffen om stroom op te wekken. Wanneer deze brandstoffen worden verbrand om elektriciteit te produceren, stoten ze zeer schadelijke gassen uit die een van de belangrijkste factoren zijn van lucht- en watervervuiling, bodemdegradatie en een lange lijst van gezondheidsaandoeningen, zoals ademhalingsaandoeningen en sommige vormen van kanker. Door zonnepanelen te installeren draag je bij aan het verminderen van zoveel giftigheid.