Soorten gietvloeren

Vloeren kan je opsplitsen in verschillende soorten vloeren. De verschillende vloeren kan je weer onderverdelen in andere vloeren. De tweede fase gaan wij nu uitleggen met als onderwerp: gietvloeren. Dan is natuurlijk de vraag: wat voor soorten gietvloeren zijn er eigenlijk? Die vraag gaan we in deze blog behandelen.

Gietvloer soorten

Zoals je weet zijn er natuurlijk te veel verschillende soorten vloeren. Tussen welke vloeren je kunt kiezen, daar heb je altijd wel een twijfel en is een beslissing nemen erg lastig. Dat geldt niet voor als je voor een gietvloer gaat. Bij een gietvloer heb je namelijk keuze in drie soorten grondstoffen. Dat zijn polyurethaan (PU), beton en epoxy. In deze blog worden de drie definities uitgelegd.

Polyurethaan

Het eerste wat in je opkomt is: wat is dat? Polyurethaan is een kunststof materiaal die je zonder naden kan gieten. Door de licht elastische eigenschappen in het materiaal, krijg je een zacht en warm gevoel onder je voeten. Ook materiaal geschikt is voor vloerverwarming. Er is nog een voordeel als je voor polyurethaan kiest. Het is namelijk vloeistofdicht en dus makkelijk schoon te maken.

Beton

Beton is een steenachtig materiaal, die vaak wordt gebruikt bij de bouw van huizen of voor andere gebouwen. Beton bestaat uit twee dingen. Het eerste ding is bindmiddel. Dit wordt meestal van cement gemaakt, omdat het zorgt ervoor dat het water wordt verhardt. Het toeslagmateriaal, zoals zand, grind of steenslag maakt het beton helemaal af. Beton heeft een aantal voordelen. Het materiaal is snel geplaatst, goedkoop en makkelijk te onderhouden. Dat is nog eens fijn.

Epoxy

Dit materiaal is maar drie of soms maar twee millimeter dik, onderhoudsvrij en naadloos is met een hoge aangebrachte hardheid. We hebben het natuurlijk over het materiaal epoxy. Dit materiaal  wordt gezien als een stabiele en sterke draagvloer. Daarnaast is Epoxy een decoratief en mooi materiaal, die jouw interieur helemaal afmaakt.

Samenvattend zijn er dus drie soorten gietvloeren, waaruit je kunt kiezen. Aan de ene kant zijn ze verschillend maar liggen toch dicht bij elkaar. Als je op zoek bent naar een gietvloer met materialen zoals polyurethaan, beton of epoxy, dan ben je goed aan het zoeken.