Feiten en fabels aanleg van gietvloer

Er staan vaak dingen op het internet die aan de ene kant wel waar zijn en soms niet helemaal kloppen. Door deze blog te lezen, kom je erachter welke dingen wel en niet waar zijn. Dat is zeker belangrijk als je een goede beslissing moet maken voor welke gietvloer je gaat kiezen en dan met een goed gevoel je aankoop hebt gedaan.

Er zijn drie en vier soorten gietvloeren

Ja dat klopt. Dat komt omdat het per bedrijf of per winkel het een andere doelgroep heeft en dus  het assortiment anders is ingericht.

In de meeste gevallen zijn er drie soorten gietvloeren. Dan hebben we het over de gietvloer soorten: epoxy, polyurethaan en beton. Bij sommige aanbieders zijn zelfs vier verschillende soorten gietvloeren. Dan hebben we het over de drie eerder genoemde materialen plus het materiaal dat heet: kunststof.

Geen kleuren te kiezen

Dit is absoluut niet waar! Als je de beslissing neemt om een gietvloer te nemen, heb je juist veel keuze in verschillende kleuren. De kleuren wit, bruin en grijs zijn de meest gekozen en bekendste kleuren, omdat het kleuren zijn die niet snel vervelen. Dat is ook nog eens een handig voordeel.

Een gietvloer kan snel scheuren

Om maar meteen kort en krachtig antwoord op deze vraag te geven: Nee, dit is een fabel en is kan bijna niet gebeuren. Dan komt de vraag in je op: hoe komt dat? Een gietvloer is namelijk gemaakt van licht en elastisch materiaal. Er geldt wel een uitzondering voor het materiaal van epoxy. Dat materiaal is minder flexibel is en kan dus sneller breken als zo’n gietvloer wilt aanleggen.

Een gietvloer is makkelijk weg te halen

Helaas. Dat is eenmaal een fabel. Hoe komt dat, dat een gietvloer moeilijk weg te halen is? Het kenmerk van dit materiaal is in één woord uitgedrukt: dun. Wat je wel kan doen is dat je een nieuwe vloer aanschaft en vervolgens neerlegt over de ‘oude’ vloer. Hopelijk is het nu helemaal duidelijk welke dingen waar (feiten) en niet waar (fabels) zijn over de gietvloeren.