Wat zijn de voor- en nadelen van gietvloeren?

We gaan het volgende onderwerp behandelen: gietvloeren. De meest gestelde vraag die mensen stellen is: Wat zijn de voordelen en nadelen van deze vloer?

Nadelen van gietvloeren

Wanneer je deze gietvloer hebt laten leggen, kan je er snel uit opmaken of je het wel of niet leuk vindt. Zoals je misschien al eruit opmaakt, er zitten zowel voordelen als nadelen aan vast. Wij behandelen eerst de nadelen.

Nadeel 1: verkleuring

Je kan zeggen dat het zonlicht eigenlijk de vijand is van de gietvloer. Zij kan ervoor zorgen dat de gietvloer geel kleurt of in ieder geval wordt verkleurd. Dit kan je vooral zien bij gietvloeren met een lichte kleur. Wij raden de volgende dingen zeker af. Neem geen dure, eentje met een lichte kleur of  eentje met polyurethaan materiaal.

Nadeel 2: Hoge kosten bij concurrenten

Bij aanschaffen van een gietvloer kan je best wel schrikken van een bepaald iets. Wij hebben het over dat de gietvloerprijzen van sommige bedrijven best wel hoog kunnen zijn. De prijs betekent in dit geval niet dat de kwaliteit super hoog is. Zoek er daarom eentje uit, die bij volgens jou betrouwbaar is, eentje die echt bij je past en ook nog eens wat aan de goedkopere kant ligt.

Voordelen van gietvloeren

Gietvloeren. Je zal vast meteen in de negatieve sfeer stappen. Maar er zit naast de negatieve kant ook altijd een positieve kant aan vast. De volgende interessante vraag luidt als volgt: wat zijn de voordelen van gietvloeren? Het antwoord op deze vraag gaan wij jou op een overzichtelijke manier goed uitleggen.

Voordeel 1: vlekken snel weg te halen

Om te beginnen is een gietvloer een makkelijk onderhoudbaar product. Vergelijk andere vloeren eens met elkaar. Zulke vloeren zijn veel minder snel en goed schoon te maken.

Neem als voorbeeld de houten vloer. Dat is een vloer waar je snel een vlek ziet zitten en droogt de vloeistof snel op. Dan is die vieze vlek dan niet meer weg te halen. Kiezen voor een gietvloer is een goede beslissing.

Voordeel 2: gietvloer kan tegen water

Het tweede en laatste voordeel over de gietvloer is heel simpel. De gietvloer is bestemd voor alle ruimtes omdat dit type vloer waterdicht is. Dus je kan verschillende ruimtes met elkaar verbinden. Dat is toch makkelijk?

Kortom, een gietvloer aanschaffen is nog niet zo’n heel gek idee. Ben je op zoek naar een gietvloer? Dan ben op het goede adres. Wij geven je op deze website op meerdere plekken graag informatie over gietvloeren.