Er is niks zo frustrerend als oude, versleten vloeren. Je kunt muren verven, accessoires toevoegen en zelfs meubels vervangen, maar een volledige vloer vervangen is een veel grotere en duurdere klus. Dat betekent niet dat je moet leven met je oude vloerbedekking of versleten laminaat. Tegenwoordig zijn er veel verschillende vloerbedekkingen, waaronder een aantal die zeer betaalbaar zijn. In deze blog behandelen we verschillende vloerkeuzes voor in je nieuwe huis.

Hardhout

Geen enkele soort vloer is ideaal voor elke kamer. Bijvoorbeeld, hardhout is altijd populair vanwege de warme, klassieke uitstraling, maar het is niet goed bestand tegen vocht of ruwe behandeling. Hier vind je een overzicht van de voor- en nadelen en de kosten van verschillende populaire vloertypes, en een aantal ideeën over welke de beste vloersoorten zijn voor specifieke ruimtes.

Mensen houden van massief houten vloeren omdat ze er in elke woonstijl en in elke setting er goed uitzien. Het is ook zeer duurzaam omdat het tot 5 keer kan worden overgeschilderd om krassen te verwijderen. Experts zeggen dat het toevoegen van hardhouten vloeren ook de doorverkoopwaarde van je huis kan verhogen. Houten vloeren zijn vrij gemakkelijk schoon te maken; gewoon regelmatig vegen en meteen alle gemorste vloeistoffen opdweilen. En ze zelf leggen is een redelijk eenvoudig doe-het-zelf project, waardoor je geld kunt besparen op de klus.

Gietvloer

Een groot voordeel van gietvloeren is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Aangezien het om naadloze vloeren gaat, is vuil makkelijk te verwijderen: er kan namelijk geen vuil tussen voegen belanden. Bij veel andere vloeren is het onderhoud wel wat moeilijker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vuil dat zich ophoopt in de voegen van tegel- of parketvloeren of aan stof dat zich verzamelt in tapijtvloeren. Dit maakt het schoonmaken van deze vloerbedekkingen heel wat moeilijker dan bij gietvloeren.

Een groot voordeel van gietvloeren is dat ze veel toepassingsmogelijkheden hebben. Zo kunnen ze zowel in particuliere als industriële omgevingen toegepast worden. Ze kunnen in zowat elke ruimte van de woning geplaatst worden, het is zelfs mogelijk om een gietvloer in de badkamer te plaatsen. In de badkamer is de kunsthars overigens ook populair als wandafwerking om een strakke, harmonieuze look te creëren. Onder bepaalde omstandigheden is het trouwens mogelijk om een gietvloer buiten te plaatsen.