Je wilt geen vocht in huis, toch? Het hoe en waarom hiervan nemen we graag met je door in deze tekst. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee. Lees ook even onze andere blogs. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Problemen met vocht in huis 

Mensen die vochtproblemen in huis hebben, zien als snel hun muren, vloeren en allerlei andere zaken als meubels, verpieteren in hun woning. Dit komt omdat vocht in bepaalde omstandigheden ervoor zorgt dat er ook schimmelvorming zich gaat voordoen. Vocht an sich zorgt al voor schade aan houtdelen. Het kan zijn dat je een wat oudere woning hebt en dat er een kruipruimte is en dat daar dan water instaat. Dat is bijvoorbeeld een prachtig recept voor problemen die met vocht te maken hebben. Een van de eerste dingen die je zou kunnen doen is om een expert in de arm te nemen die het vocht weggehaald en zorg dat de kruipruimte waterdicht is. Hetzelfde geldt overigens voor een kelder, die kun je ook maar het beste laten checken door een expert en hem dan waterdicht laten maken.

Specifiek probleem door vocht: huiszwam 

Mensen met houten vloeren en allerlei andere houten delen in huis hebben veel problemen Wanneer er huiszwam wordt geconstateerd. Dit organisme voelt zich met houten delen en zorgt er dus voor dat de structuur van je woning verzwakt en dat vloeren kapot gaan. Er zijn wel een aantal zaken die je kan doen om de huiszwam te verwijderen, maar het is beter om te voorkomen. Zorg er dus voor dat er goed geventileerd wordt en dat een eventuele kelders waterdicht zijn. Wanneer er een expert langs moet komen om de huiszwam te verwijderen dan is dit een bijzondere operatie, waarbij het zelfs al kan zijn dat een groot deel van de woning gesaneerd moet worden. De kruipruimte moet dan bijvoorbeeld tot 10 cm diep uitgegraven worden en de verschillende houtdelen waar huiszwam op geconstateerd is, moeten behandeld worden met chemicaliƫn al met al is het een specialistische klus die je het beste aan de professionals kunt overlaten.