Het creëren van een ruimte voor je kind om te groeien en te spelen is een leuke ervaring! Het kan ook een uitdaging zijn. Het vinden van de balans tussen mooi en functioneel kan moeilijk zijn, want hun behoeften en wensen veranderen zo snel. Hier zijn een paar tips van designers over hoe je een prachtige kinderslaapkamer kunt ontwerpen!

Hou het simpel

Als het op kinderen aankomt, geldt: minder is meer. We hebben allemaal wel eens van die prachtig ingerichte kinderkamers op Pinterest gezien, maar in het echte leven is minder meestal beter. Houd de inrichting simpel en beperk je tot de basis. Kinderen willen gewoon een kamer om te slapen, spelen en te creëren. Geef ze de ruimte om dat te doen! Een kinderbed is de basis van een kinderkamer. Daar rond omheen kun je gaan stylen. 

Ontwerp op hun niveau

Vergeet bij het inrichten van een kinderkamer niet om op hun niveau te ontwerpen. Het is eenvoudig, maar wij volwassenen vergeten vaak dat kinderen lager bij de grond zitten! Plaats planken en haken niet op volwassen hoogte, tenzij je ze bewust buiten bereik van kinderen houdt. Zorg ervoor dat dingen zoals haken, bakken en boekenplanken laag genoeg zijn om toegankelijk te zijn voor kinderen. Dit maakt spelen en opruimen gemakkelijker.

Focus op plezier

De slaapkamer van een kind moet geen serieuze plek zijn. Kinderen leren het meeste door te spelen, dus richt je op plezier bij het inrichten van hun kamer! Laat ze niet alleen genoeg ruimte om te spelen, maar probeer ook leuke elementen in te bouwen, zoals een krijtbordmuur, een kunstgalerie, een legotafel en nog veel meer.

Maximaliseer ruimte en opslag

Wat elke ouder zich snel realiseert als ze eenmaal een kind hebben, is hoeveel spullen ze nodig hebben. Ze zijn misschien nog wat klein, maar ze hebben wel heel veel spullen. Van speelgoed tot kleren, zorg ervoor dat de kamer van je kind genoeg speel- en opbergruimte heeft voor alles. Dit helpt om hun kamer georganiseerd en schoon te houden.