Elke specialist in wonen zal je tegenwoordig wijzen op de unieke uitstraling van vloertegels en je graag helpen bij het vinden van een uitvoering die bij je past. Vloertegels zijn ongekend populair tegenwoordig. Dat geldt speciaal voor de keramische vloertegels en de natuursteen vloertegels

Van de vloertegels is de natuursteen vloertegel verreweg het meest populair

Natuurlijk heb je meer dan alleen deze twee vloertegels. Zo kan de woonspecialist je ook wijzen op vloertegels van graniet, marmer, leisteen en kalksteen. Toch wordt de meeste aandacht toch getrokken door de keramische en de natuurstenen vloertegels. Deze twee zijn veruit het meest populair. Van deze twee geldt de uitvoering van natuursteen als de duurste. Dat de natuurstenen vloertegels wat aan de prijzige kant zijn, heeft te maken met het unieke karakter van deze vloertegels. Ze komen daadwerkelijk uit de natuur en zijn uniek. Je vindt nooit twee dezelfde vloertegels en op die manier krijg je dus een unieke vloer in je woning. En een unieke vloer waarvan geen tweede beschikbaar is, dat mag natuurlijk ook wel iets kosten. 

Duurzame vloertegel die gemakkelijk te onderhouden is

Een natuursteen vloertegel is duurzaam en geldt ook nog eens als duurzaam. De woonspecialist zal je wijzen op het gemak in onderhoud. Met een simpel reinigingsmiddel kun je al prima uit de voeten. Zo lang je chemische reinigingsmiddelen en zuren maar links laat liggen. De woonspecialist kan je helpen bij verschillende manieren van afwerken van de vloertegels. Hij kan de tegels schuren, hij kan verzoeten, (een wat minder sterke vorm van polijsten) polijsten en zagen, hameren en zandstralen, om slechts een aantal opties te benoemen.

Of kies je voor de stevige en waterdichte keramische vloertegel?

Ook populair is de keramische vloertegel, een tegel die bij een temperatuur van 1250 graden Celsius gebakken wordt. Deze vloertegel is van zand, klei en een andere natuurlijke grondstof en voor de stevigheid worden mineralen toegevoegd. Bovendien zorgt een glazuurlaag voor een waterdichte keramische vloertegel.

Vloertegels verdienen mooie afwerking

Vloertegels verdienen het om op professionele wijze gelegd en afgewerkt te worden. Als je toch al investeert in unieke vloertegels, dan bespaar je niet op de afwerking uiteraard. En de vloertegels verdienen ook een mooie afwerking.