Heb je een nieuwe woning op zoek naar inspiratie voor het inrichten van je woning, lees dan snel verder en laat je inspireren voor alle mogelijkheden voor de woning.

Meubilair keuze

Meubels komen in vele vormen en maten ook de prijzen kunnen enorm variĆ«ren, en dan als je het perfecte meubilair voor de juiste prijs hebt gevonden, wil je natuurlijk dat het meubilair lang mee gaat. Denk bijvoorbeeld aan een houtentafel, deze tafels zijn zeer gevoelig en vragen veel aandacht om ze in goede staat te behouden. Met drinken wordt het streng aangeraden om onderzetters te gebruiken, ook met eten is het verstandig om placemats of tafelkleden te gebruiken, hierdoor zul je minder snel op de tafel knoeien. 

Plaatsing en preventie

De plaatsing van meubels kunnen ook een grote rol spelen want niet alle meubels zijn even sterk of zijn van verschillende soorten materiaal gemaakt. Hierdoor kunt het beste sterker meubilair gebruiken alleen werkt dit in de praktijk niet altijd want hoe sterk ook iets is het zal altijd schade oplopen of als je een dierbaar erfstuk hebt is het lastig om dit  te veranderen in het design dat je voor ogen hebt.

Gelukkig hebben ze tegenwoordig een oplossing voor het behouden van meubels, vele gebruiken speciale poetsmiddelen, maar deze bevatten vaak petroleum, dit werkt op korte termijn maar wil je het meubilair langer behouden dan raden we aan het om epoxy giethars te gebruiken. Dit lijkt heel drastisch, maar hierdoor behoud je meer van je meubilair en is het ook bestendig tegen de meeste slijtage.

Hevige slijtage

Heeft het meubilair al hevige slijtage dan hebben poetsmiddelen of bijwerkstiften vaak al geen effect meer. De meest drastische actie die vaak wordt gebruikt is het opnieuw verven van meubilair om zo nog jaren mee te gaan in een nieuw jasje.