Een mooie vloer in je woning is een echte eyecatcher. Het is tevens sfeerbepalend. Om een goede vloer uit te kiezen is het handig om eerst de voordelen er een beetje van te weten. Daarom lichten we ook graag toe waarom wij laminaatvloer een goede keuze vinden. En uiteraard vertellen we je graag wat voor keuzes er allemaal zijn. Lees dus vooral verder.

Je vloer is een eyecatcher

Door een mooie vloer aan te schaffen bepaal je al snel de sfeer en het uiterlijk van je woning. Het is daarom ook goed om eerst na te gaan welke interieurstijl je een beetje wilt gaan toevoegen. Doordat er bij laminaat talloze kleuren keuzes zijn en je kunt kiezen voor verschillende diktes en breedtes van de planken maakt dit de ultieme vloer om je woning echt een eigen stijl te geven. Zo kun je voor een mooie eiken laminaatvloer gaan die je woning wat meer fleurigheid toebrengt of heb je liever een hele mooie donkere laminaatvloer die een vintage look geeft aan je woning. Uiteraard kun je ook voor een hele lichte vloer gaan die wat meer in de achtergrond valt en je meubels wat meer naar de voorgrond trekt. En als je echt voor een Hongaarse uitstraling wilt gaan is er natuurlijk ook altijd nog het laminaat in visgraatvorm, erg populair tegenwoordig dus zeker aan te reden!

Wat een laminaatvloer ook fijn maakt is dat je het zo leuk kunt aankleden met kleedjes. Op laminaat geeft dat toch altijd een wat leuker effect. Verder is laminaat ook erg fijn bij het verplaatsen en schuiven van meubels. Een laminaat heeft namelijk geen diepe groeven of hoogteverschil wat sommige houten vloeren of stenen vloeren wel kunnen hebben. Wel is het zeer aan te raden om onder je meubels van die stoffenviltjes te plaatsen. Dit zorgt toch voor een wat langere duur van de vloer en helpt bij slijtage vermindering.

Laminaat aanschaffen?

Aan de hand van je thuissituatie is het handig om de vloer uit te kiezen. Zo is het belangrijk als je veel doet thuis, kinderen hebt en er een hond aanwezig is dat je voor een goede kwaliteit vloer gaat die net even wat meer kan hebben. Een vloer met wat beter kwaliteit en wat dikkere planken zorgen voor minder schade aan de vloer. Zo kun je langer genieten van een mooie vloer. Ben je geïnteresseerd geraakt in het aanschaffen van een mooie nieuwe laminaat vloer? Neem dan zeker een kijkje op Beboparket.nl en ontdek welke vloer het best bij jou past!