Voor een mooi grasveld heb je geen grote tuin nodig. Met een grasveld kan je kleine tuin juist groter lijken of een mooie toevoeging zijn aan het geheel. Een grasveld heeft diverse voordelen: het kan een speelplek zijn voor je kinderen of een echte eyecatcher in de tuin zijn. Belangrijk is om te overwegen of je voor echt gras of toch voor kunstgras in je tuin gaat kiezen.

ECHT GRAS

Hoewel kunstgras steeds populairder wordt, kiest men alsnog vaak voor echt gras. Ook kunstgras voor terras wordt steeds aanlokkelijker. Volgens velen gaat er namelijk niets boven een echte grasmat. Echt gras heeft zo z’n voor- en nadelen:

Voordelen echt gras

Het grootste voordeel, wat kunstgras nooit echt zal kunnen overtreffen, is de geur van het gras in de ochtend, of de geur van vers gemaaid gras. Ook voor de echte tuinliefhebbers is er niks fijner dan in je tuin bezig te zijn en van je echte gazon genieten.

Nadelen echt gras

Echt gras heeft echter ook zijn nadelen. Het onderhouden van een grasveld kost aanzienlijk meer tijd dan bij een kunstgrasveld. Zo moet je echt gras regelmatig maaien en sproeien. Heb je hier weinig tijd voor? Dan is kunstgras een betere keuze.

KUNSTGRAS

Het mooie van kunstgras is dat het tegenwoordig bijna niet meer van echt gras te onderscheiden is. Voorheen had kunstgras een “plastic” uitstraling, maar dit is nu niet meer zo.

Voordelen kunstgras

Het aanbod in kunstgras is tegenwoordig enorm groot. Het is verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren. Je kunt dus het type kunstgras kiezen wat perfect bij jouw tuin past. Ook ben je aan kunstgras relatief weinig tijd kwijt aan onderhoud. Het is niet zo dat kunstgras helemaal geen onderhoud nodig heeft, maar wel aanzienlijk minder dan echt gras. Nog een voordeel is dat kunstgras een perfecte oplossing is voor mensen met hooikoorts of grasallergie.