Je hebt een goede makelaar in Blaricum gevonden die aan de slag voor je gaat, maar wat kun je zelf doen om je huis sneller te verkopen? De meeste verkopers zijn het erover eens dat het inrichten van je huis helpt om sneller een bod te krijgen. Als je budget krap is, denkt je misschien dat je het je niet kunt veroorloven om je huis leuk in te richten. Her zijn echter 5 gratis trucs om je te helpen je huis snel te verkopen.

1. Ruim je huis goed op

Een opgeruimd huis is de sleutel tot een goed gevoel wanneer mensen hem bezichtigen. Besteed bijzondere aandacht aan gemeenschappelijke plekken die snel rommelig worden, zoals:

·         Keuken en badkamerkastjes

·         Schouw van de open haard

·         Planken in de wasruimte

·         Tafelbladen

·         Tijdschriftenrekken

Probeer ook om je kasten schoon te maken. Als je kast overvol is, ga ze denken dat hun spullen er niet in passen. Maak kopers blij door ze te laten zien hoeveel ruimte er is voor spullen – niet hoeveel spullen er al in de ruimte staan.

2. Herschik de meubels

Als alle rommel uit de weg is, neem dan een stap terug en kijk even naar het grote geheel. Nodigt je huis kopers uit om te gaan zitten en een tijdje te blijven? Kunnen kopers vrij door je huis bewegen zonder tegen dingen aan te lopen? Zo niet, dan heb je werk te doen!

Begin met het opbergen van grote spullen en het verplaatsen van meubels van de muren. Vaak is de kamer zo ingericht dat de kinderen in het midden van de kamer kunnen spelen of dat de tv vanuit elke stoel en bank goed te zien is. Kopers willen echter naar binnen lopen en een open en toch intieme ruimte zien die inspireert tot een gesprek.

Een ervaren makelaar kan je een frisse blik geven en je helpen je huis opnieuw in te richten. Ga naar verschillende kamers en kijk of er stukken zijn die je kunt hergebruiken voor de woonkamer om het effect te krijgen dat je wilt.

3. Denk als een koper

Je huis schoonmaken voor bezichtigingen is logisch. Maar veel mensen onderschatten hoe schoon het moet zijn. Dit is geen gewone schoonmaak. Zie het eerder als de voorjaarsschoonmaak op steroïden. Je moet nadenken over wat kopers zoeken en de puntjes op de i zetten, omdat zelfs de kleinste details opvallen. Van plafondventilators en rolgordijnen tot plinten en tegelvoegen, geen enkel oppervlak blijft ongeschrobd! Vergeet ook niet om je ramen brandschoon te maken. Er moet zoveel mogelijk licht binnenvallen.