Het hebben van een zomerhuis is ontzettend leuk omdat je dan in de zomer altijd weet waar je naartoe op vakantie kan en dat het echt een tweede huis van je is. Sterker nog, het is een tweede thuis. Veel mensen houden ervan om een huis in Frankrijk of Spanje te hebben. Het is wel handig als je dan de taal  kunt, of dat de meeste mensen in het land toch wel een beetje Engels spreken. Wij zouden mikken op het eerste. 

Belang van de inrichting

De inrichting van een zomerhuis is een belangrijk aspect van de sfeer. In Franse huizen vind je vaak allerlei interessante zaken, bijvoorbeeld spullen die op brocante gekocht zijn, zoals antieke spiegels, kisten, delen van een schouw. Soms zijn deze zaken ook onderdeel van een chateau. Het gaat bij dit laatste dan om middeleeuwse kasteeltjes waar een vakantiehuis van gemaakt is. Soms moet je ook zelf aan de slag om te verbouwen, al dan niet met hulp. Als de woning af is, is het tijd om in te richten.

Voorbeelden inrichting

Je vakantiehuis heeft verschillende vertrekken, die ingericht kunnen worden. Voor de studeerkamer kun je bijvoorbeeld allerlei interessante kasten neerzetten. Je kunt ze tegenkomen op een brocante, maar ook gewoon via internet bestellen. Dat laatste doe je gemakkelijk via www.kastenn.nl. Voor in de studeerkamer is het wel erg makkelijk om een mooie boekenkast te hebben die bijvoorbeeld langs alle muren loopt. Grote donkere boekenkasten van zwaar hout geven een gewichtige sfeer aan de studeerkamer. Veel mensen houden ervan om een Chesterfield bank en/of bureau in de studeerkamer neer te zetten. 

In de woonkamer is het leuk om een boekenkast neer te zetten, maar dan met boeken die bijvoorbeeld bedoeld zijn voor te relaxen en niet zozeer om mee te studeren.

Zet er ook een lekkere leesstoel meer. Vanuit je stoel kijk je door het raam en ziet het zwembad, de natuurstenen kerktoren en in de verte de machtige bergen van de Franse Pyrenee├źn.