Bij www.onlinetuinwarenhuis.nl ga je zeker toffe dingen vinden die je tuindesign een stuk verder gaan helpen. Lees lekker verder in deze blog voor ideeën. Laat je inspireren. 

In de herfstmaanden komt het einde van het jaar in zicht. We beginnen na te denken over het design van de tuin voor het komende jaar. Van interieurs tot exterieurs, er is altijd wel iets te zeggen over trends; gezien het feit dat ze zowel onze wereld en cultuur beïnvloeden als weerspiegelen. Op het gebied van landschapsarchitectuur en tuinen werkt het allemaal een beetje anders. Het mooie van de buitenwereld is dat, in tegenstelling tot de mode en zelfs het interieur, de dingen wat langzamer gaan. En dat is logisch – een perfect functionerende buitenruimte moet ons uitnodigen om een stapje terug te doen en even diep adem te halen. De lange en korte conclusie is: tuinieren is in. We zagen een piek in 2020 toen de pandemie begon, en ieders hernieuwde liefde voor het buitenleven gaat niet meer weg! Enkele tips voor 2022 zijn dus wel op hun plek hier…

GROENTE- EN KRUIDENTUINEN

Groente- en kruidentuinen zijn de afgelopen twee jaar steeds populairder geworden, als gevolg van een terugkeer naar een eenvoudig leven en een verlangen om onszelf en onze ruimtes te koesteren. Door de tijd die we opgesloten doorbrachten en geen andere uitweg hadden dan onze eigen tuin – of het nu een grote tuin of een balkon was – gingen velen van ons zich richten op projecten waar we de vruchten van zouden plukken. En zo zijn groenten- en kruidentuinen ontstaan!

Het mooie van een eenvoudige groenten- of kruidentuin is zijn veelzijdigheid – in grootte, in producten en in lay-out. Of het nu gaat om een volwaardig perceel met verhoogde tuinbedden of een weelderige balkoncreatie, onze liefde voor zelfgekweekte producten en de vele gebruiksmogelijkheden ervan zal waarschijnlijk niet afnemen.

ORGANISCHE VORMEN

Weg met die dozenhaag! We hebben al gezien dat organische vormen langzaamaan meer opduiken in onze interieurs, en deze trend zal zich ook buiten voortzetten. Harde, architecturale lijnen en overgestructureerde, gedisciplineerde tuinen zullen worden vervangen door meer natuurlijke vormen en ontwerpen.

KINDVRIENDELIJKE RUIMTES

Onze behoefte aan een grotere band met de natuur strekt zich uit tot de jongere generatie, en daarom worden tuinen die aantrekkelijk zijn voor kinderen en tieners steeds populairder. Mensen vragen ook om pauzeruimtes in de tuin, dicht bij huis, die uitnodigend zijn voor kinderen en tieners. Het idee is om ze van hun scherm te halen en de natuur van dichtbij te observeren. Overweeg ruimtes in te bouwen die alles omvatten – zorg dat ze betrokken zijn bij het planten van fruit en groenten of creëer een ruimte voor je oudere tieners om samen te komen met vrienden (die je dan kunt gebruiken als de avond vordert!).

EEN ONTSNAPPING NAAR BUITEN

In de lijn van verbinding zullen we ons blijven wenden tot onze tuinen om te ontsnappen aan de chaos – en in plaats van onze vrienden en familie in de eetkamer te ontvangen, zullen we dat waarschijnlijk in de buitenlucht doen. Vuurkorven, ingebouwde zitplaatsen, vlonders, noem maar op – alles wat rust, ontspanning of een gesprek stimuleert, is de beste manier om op deze trend in te springen. Maar het hoeft er niet in elk huis hetzelfde uit te zien, zolang het je maar plezier brengt, of dit nu betekent dat je je handen vuil moet maken of dat je een uitnodigende plek hebt om in stilte een boek te lezen.