In de coronatijd hebben we heel lang thuis gewerkt en dat komt omdat we natuurlijk niet allemaal samen konden komen in een kantoorgebouw. Dat zou het virus veel te veel verspreid hebben. Het is al heel erg veel verspreid. Dus in vele gevallen was het totaal geen optie om samen te werken in een kantoor. In die tijd, en ook nu nog, hebben mensen de behoefte om een goede thuiswerkplek in te richten omdat ze zo efficiƫnt mogelijk willen werken en natuurlijk geen blessures willen krijgen omdat ze bijvoorbeeld op slechte stoelen zitten. In deze blog geven we je een aantal tips.

Ergonomische stoelen 

Het is erg belangrijk dat je ergonomische stoelen hebt die dus helemaal goed passen bij de vorm van je lichaam en jou in een juiste houding zetten ten opzichte van een bureau, dat je het beste ook maar ergonomisch kunt laten afstellen door iemand die er verstand van heeft. 

Wanneer je een thuiswerkplek laat inrichten, dat noemen we ook wel projectinrichting, dan komt er iemand langs om alles goed af te stellen.

Een goed klimaat 

Buiten willen we graag een goed klimaat hebben en daar hebben we allerlei regels voor bedacht om dit klimaat in ieder geval zoveel mogelijk te ontzien. Binnen wil je natuurlijk ook graag een goed klimaat, want daar zit je dan geruime tijd te werken in je thuiswerkplek en dan is het wel goed dat de lucht prettig is om in te ademen. Het is aan te raden om verschillende planten in je kantoor te zetten die de lucht voor je zuiveren. Ook is het erg belangrijk om zo nu en dan het raam open te zetten, maar doe dit niet als je bijvoorbeeld naast een snelweg woont. Dan is het beter om een luchtfiltersysteem aan te kopen.

Goede internetverbinding 

Misschien dat je voor de coronatijd wel af kon met een internetverbinding die wat langzamer was. Momenteel is het erg slim om de internetverbinding te upgraden zodat je sowieso lekker thuis kunt werken en dat het allemaal wat sneller gaat. Je zult vaker met meerdere mensen op de verbinding zitten, waar dat vroeger misschien minder was omdat je dan op kantoor zat. Neem eens contact op met je huidige provider en kijk wat de mogelijkheden zijn. Misschien is het ook wel slim om over te stappen om zo maandelijks geld te besparen.