Wanneer je al vroeg begint met het bedenken van een tuindesign voor je tuin voor 2022, dan kun je alvast een beetje voorpret hebben en je bent er vroeg bij, zodat er verschillende voorbereidingen getroffen kunnen worden. Misschien wil je wel bijzondere zaken bestellen waar een bepaalde levertijd op zit. Lees snel verder wat je allemaal kunt doen in je tuin voor 2022 en profiteer alvast van de nodige voorpret.

Zorg voor een helder design 

Wanneer je een tuin maakt met een overzichtelijk design, dan zul je er veel meer plezier van hebben om het design uiteindelijk concreet weer te geven. Je kunt heel gemakkelijk een concept maken voor je tuin wanneer je gebruikmaakt van een moodboard. Dat is eigenlijk gewoon van oudsher een stuk karton waar je allerlei knipsels op plakt. Tegenwoordig kan het natuurlijk ook een digitaal bestand zijn. Toch vinden wij een moodboard in analoge vorm een stuk leuker, omdat het zo gemakkelijk overal neer te zetten is en tastbaar is. Je kunt allerlei leuke dingen opplakken en op deze manier zul je al snel zien hoe jouw uiteindelijke tuin er een beetje uit kan gaan zien.

Zorg voor een centrum in de tuin 

Een van de belangrijkste zaken in een tuin is natuurlijk dat er een centrum in te vinden is. Zo is een terras gemaakt van betontegels een ideale start van het concreet maken van je design. Op een terras ga je gezellig met familie en vrienden zitten om te genieten van het mooie weer in 2022. Boven het terras zou je een overkapping kunnen realiseren die we ook wel eens een pergola noemen. Steeds populairder wordt het tuinhuis of de blokhut in de tuin. Dit bouwwerk wordt vaak van hout gemaakt en doet dienst als opslagruimte, maar soms ook wel als tuinbar, compleet met geluidsinstallatie. Vergeet niet dat een riant tuinhuis ook omgebouwd kan worden tot een buitenslaapkamer. Wanneer deze geïsoleerd is en uitgerust met goede meubels, dan is het prima om er te overnachten. Ideaal voor thuiswonende kinderen of studenten die (nog) niet op kamers gaan.