Heb je zojuist een nieuwe woning gekocht? Van harte gefeliciteerd! Je hebt mogelijk al veel belangrijke (en mogelijk minder belangrijke) zaken op je planning staan. Wij willen je graag een handje helpen door je lijst te controleren en al dan niet uit te breiden met 4 belangrijke dingen die je echt even geregeld moet hebben. Een nieuwe woning betrek je niet zomaar, dus je doet er goed aan om alles nog even te controleren.

1. Geef je verhuizing door

Nu je officieel een ander woonadres hebt, is het belangrijk dat alle belangrijke instanties en bedrijven waar je mee te maken hebt, hiervan op de hoogte zijn. De eerste stap is dat je je inschrijft in de gemeente. Die geeft je nieuwe woonadres door aan alle overheidsinstanties. Je hoeft dus niet én de gemeente, én de belastingdienst, etc. Er zijn online handige checklists te vinden met alle instanties zoals op verhuizenkunjezelf.nl.

2. Regel de nutsvoorzieningen

Je wil natuurlijk graag gas, water en licht in je nieuwe woning. Ook een internetvoorziening is wel zo prettig! Zorg er dus voor dat je dit op tijd regelt aangezien er soms nog wel wat tijd tussen kan zitten voordat je daadwerkelijk toegang hebt tot het GWL-netwerk.

3. Controle tijdens de oplevering

Controleer de woning nog een keer goed, het liefst met een onafhankelijk adviseur van bijvoorbeeld Vereniging Eigen Huis. De oplevering is de laatste kans die je hebt om te controleren of de woning in de juiste staat wordt overgedragen. Het kan namelijk niet zo zijn dat jij als nieuwe eigenaar moet opdraaien voor kosten die gemaakt zijn door de vorige eigenaar!

4. Vervang je sloten

Je kunt nog zó goed van vertrouwen zijn, je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Vervang je sloten zodra je de sleutel hebt gekregen. Je hebt immers geen garantie dat er nog andere sleutels van (nu) jouw woning ergens in iemands tas rondrinkelen. Neem hiervoor contact op met een slotenmaker. Zoals deze slotenmaker uit Spijkenisse.